Wies en Truus Hultink zestig jaar getrouwd


Over Oudvorst (1983/84) en medeoprichter van C.v. De Turftrappers Wies Hultink en zijn vrouw Truus stond in Weekblad de Toren van week 41 2020 het volgende: 

Wies en Truus Hultink-Hof uit Slagharen vieren donderdag 8 oktober 2020 hun zestigjarig huwelijksfeest. Zij zijn respectievelijk 82 en 83 jaar. Het paar leerde elkaar kennen tijdens een dansavond in dancing Suisse in Zwolle waar Wies in een orkest speelde als drummer.











Het jonge stel trouwden op 22- en 23-jarige leeftijd in het stadhuis van Zwolle. Het huwelijk werd gezegend met drie kinderen en acht kleinkinderen. Truus verdiende de eerste guldens in het R.K.Z. ziekenhuis in Zwolle. Wies ging als postbesteller bij de P.T.T. in Zwolle aan het werk. Op achttienjarige leeftijd werd hij zelfstandig ondernemer als instructeur van Auto/Motor-Rijschool 'Hultink'. In 1969 werd een draai gemaakt en opende Wies en Truus Café-Lunchroom 'Louis Bar in Slagharen waarna hij Horeca-Manager werd in het voormalige uitgaanscentrum de Bonte Wever. Zijn werkbare leven sloot Wies af als ondernemer van Hultink Horeca in het Attractiepark Slagharen. Naast het jarenlang ondernemerschap heeft Wies eveneens een grote bijdrage geleverd voor de middenstand en het sociale leven in het dorp. Op 26 april 2013 is hij mede hierdoor onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Truus is jarenlang vrijwilliger geweest bij de 'Zonnebloem'. Nu woont het diamanten paar in De Praam in Slagharen en genieten ze van muziek, handwerken, schilderen, dansen en zingen.