Bericht voor deelnemers carnavalsoptocht









Beste Carnavalisten,

Wij vonden het geweldig dat jullie dit jaar hebben mee gedaan aan de optocht! Hartelijk dank voor jullie creatieve creaties en deelname. Maar toch even het volgende, na veel klachten en eigen constatering zien we heel veel verbeterpunten. Wij krijgen van de gemeente elk jaar een vergunning voor de optocht en willen dit graag nog jaren zo houden.

Wij als carnavalsvereniging moeten daarom ook onze regels aanscherpen. Op onze bestaande regels zullen nog wat extra punten toegevoegd worden. We zullen komende optochten hierop toezien. Bij niet naleven van de regels kan uitsluiting van d eelname volgen.

Denk aan:

01. Alcoholgebruik en verdovende middelen.        

02. Geluidsniveau maximaal 90 decibel. (volgens vergunning) Hierop gaat op gecontroleerd worden. Bij overschrijding volgt uitsluiting deelname   

03. Het gebruik van geluidsinstallaties/versterkers is buiten de optocht niet toegestaan.

Veiligheid in/op en om de wagen:

01. Wagenbegeleiding van minimaal 4 personen. Bij wagens langer dan 6 meter.   

02. Begeleiding dient een reflecterend hesje te dragen. Door steeds meer gebruik van vrachtwagen met oplegger (Wat we jammer vinden) is het belangrijk om dit goed na te leven.                                       

03. Leuningen dienen minimaal 100 cm hoog te zijn met een tussenafstand 50 cm. 

Dit ook voor jullie eigen veiligheid! We hebben gekke dingen gezien in de optocht wat gelukkig goed is afgelopen! Wij hopen op jullie begrip! T.z.t. zullen we het aangepaste regelement toesturen. 

Met vriendelijke groet, C.v. De Turftrappers