Programma Carnavalsvereniging De Turftrappers zaterdag 27-01-2024



Bezoek Clara Feyoen Heem
                           

Al heel veel jaren is Carnavalsvereniging De Turftrappers naar verzorgingscentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg geweest. Deze jaarlijkse terugkerende traditie was van oudsher bedoeld om cliënten van deze zorginstelling die katholiek waren en niet bij het carnaval in Slagharen aanwezig konden zijn toch een leuk carnavalsfeestje te geven. Helaas is het dit carnavalsseizoen 2023/2024 niet mogelijk om weer naar Clara Feyoena Heem in Hardenberg te gaan om daar een kleintje carnaval te vieren met een aantal bewoners i.v.m. met ruimtegebrek. Wel worden er deze dag namens De Turftrappers door Prins Bastiaan de eerste en Adjudant Robin in bijzijn van oud-vost Gijs De Bruijn en Archivaris Robert Spijker een tweeaantal krentenwegers aangeboden die op een later tijdstip aan de bewoners werden uitgedeeld. Dit zodat de Turftrappers toch aan de bewoners wilde laten weten dat ze aan hun denken.

Officieel vlaghijsen Turftrappers                    

Carnavalsvereniging De Turftrappers gaat zaterdag 27-01-2024 in de ochtend voor het derde jaar op rij de Turfgat-vlag weer officieel laten hijsen. Dit vind wederom plaats op het Kerkplein in Slagharen. Elk Jaar gebeurt dit door een prominent persoon uit Slagharen of omgeving. Prins Bastiaan de eerste en Adjudant Robin hebben dit jaar gekozen voor Jaap Lindeboom. Jaap is onder anderen gek van carnaval en heeft de afgelopen jaren samen met de vriendenclub van Prins en adjudant The Sensitive Sons uit Slagharen op hun wagen gestaan. Jaap mag daarom de Turfgat-vlag officieel hijsen. Vanaf 11.00 uur mag bij iedereen in Slagharen en omgeving de Turfgat-vlag weer uitgehangen worden tot Aswoensdag. De afgelopen twee jaar werd de Turfgat-vlag officieel gehesen door Kunstenaar Ab Bout (2022) en Oud adjudant Bert koster (2023).  

Seniorenmiddag            

Zaterdag 27 januari 2024 houden wij Carnavalsvereniging De Turftrappers in de middag wederom de seniorenmiddag voor 55+ers van Slagharen, Schuinesloot e.o. Dit jaar wederom in het Kronkelhonk Kronkelweg 2 te Slagharen. Deze zal dit jaar weer plaatsvinden m.m.v. toneelvereniging Adjanican. Ze gaan een leuk toneelstuk opvoeren tijdens de seniorenmiddag. De muzikale noot komt zoals gebruikelijk weer van orkest Toet en Bloâslust. De aanvang is 13.16 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur. Tevens wordt er door de Turftrappers een persoon in het zonnetje gezet door hem of haar te huldigen. In 2024 wordt door de toneelvereniging het blijspel: ”Handelsonderneming Hoebels opgevoerd. Denk eraan om ook een paar centjes mee te nemen want er zal deze seniorenmiddag ook weer een verloting worden gehouden met prachtige prijzen. Tevens zal er een persoon in het zonnetje worden gezet door hem of haar te onderscheiden. Deze middag is er vrij entree. Voor een hapje en een drankje wordt deze middag gezorgd. De leden van toneelvereniging Adjanican hebben de afgelopen tijd weer wekelijks gerepeteerd. Het stuk is een kluchtig blijspel geschreven door Herman van der A. Zet het alvast in de agenda, want dat wordt lachen! Toneelvereniging ''Adjanican'' is ontstaan door Ad Louwman, Jan Scholten, Nico Anbergen en Anton Habers. Zij richtten in 1965 de toneelvereniging op. De naam is een samenvoeging van de eerste letters van hun voornamen.


”Handelsonderneming Hoebels’’                                                                                       

Het publiek kan genieten van de capriolen van Johan Hoebels, eigenaar van een zaak in allerlei 2e hands zooi, en een voorliefde voor het dragen van jurken. Dit tot verdriet van zijn vrouw Leentje, had ze dit vooraf geweten, dan was ze nooit met hem getrouwd zegt ze zelf. Op een dag komt hun losbandige dochter Jopie thuis met haar nieuwe vrijer Brutus, “een jager op kangoeroe’s”. Die jager heeft wel een idee, als Johan nu eens een pension begint in de vele lege kamers? De 1e bezoekers zijn er al gauw, de nieuwe wijkagent, een chique echtpaar waarvan de man nogal een rokkenjager is en de schoonmoeder van Johan, die notabene aan de overkant van de straat woont. En hij hef al zo’n hekel an zien schoonmoe… Als vervolgens Leentjes moeder “opoe Bertha” de zaak op stelten zet, met een stel handgranaten van de speelgoedwinkel, die soms toch minder nep zijn dan je zou verwachten, is het feest compleet. Zeker als ze ook nog per ongeluk de sociaal werker opblazen die geregeld langskomt vanwege de vele klachten door de buren… Gelukkig voor Johan komt hij aan het eind overal mee weg.




Uitwisseling Naar C.v. De Venekloeten                                                                                 

Ter ere van Prins Sander I (van Zijl) en zijn adjudant David Kroezen houdt carnavalsvereniging De Venekloeten uit Dedemsvaart (Kloetendonk) zaterdag 27 januari 2024 vanaf 20.00 uur het Prinsenbal in de Hofresidentie De Baron aan de Julianastraat in Dedemsvaart. Naast de raad, de nar en de vosten van de Venekloeten zal ook de jeugdraad van de Venekloeten onder leiding van jeugdprins Wynston van Zijl en jeugdadjudant Tycho Kroezen aanwezig zijn. De bezoekers waaronder wij C.v. de Turftrappers kunnen genieten van optredens van o.a. de Dansmariekes en het Venekloeten DJ team. Tijdens deze avond wordt tevens het eerste exemplaar van 49e editie van de 'Kloetenvaria' gepresenteerd. De carnavalskrant is, behoudens het drukken, weer helemaal door eigen mensen van de Venekloeten samengesteld en opgemaakt. Begin februari wordt het meest gelezen jaarblad in het Avereester land huis aan huis bezorgd in Dedemsvaart en de kom van Balkbrug. Wij C.v. De Turftrappers zijn uitgenodigd om deze avond aanwezig te mogen zijn. We zijn op deze uitnodiging ingegaan en zullen deze avond aanwezig zijn. Het beloofd volgens de Venekloeten een hele gezellige avond te worden. Er zullen naast onze vereniging ook diverse andere verenigingen in Dedemsvaart aanwezig zijn. Meer informatie over Carnavalsvereniging De Venekloeten zie: http://www.venekloeten.nl/