Carnaval barst los in Turfgat


Ook in Slagharen barst het carnavalsfeest vrijdag 05 februari weer los. In Slagharen weten ze hoe carnaval gevierd moet worden. Een afgevaardigde van de gemeente geeft vrijdag in Hofresidentie café Ome Dries in Slagharen de officiële aftrap.

 
                                                                                                                                   

Carnavalsvereniging de Turftrappers krijgt het druk. Vrijdagmorgen gaan de Turftrappers naar school de Vonder om met de jongste kinderen een kleintje carnaval te vieren. Hierna Belooft de receptie vrijdagavond om 19.00 uur veel leut en plezier. De muzikale omlijsting is in handen van Toet en Bloâslust. De eerste burger van de gemeente Hardenberg overhandigt tijdens de receptie de sleutel aan Gerard Pieper, Prins Gerard de tweede. Hiermee ligt de macht over Slagharen (het Turfgat) voor enkele dagen bij hem, bijgestaan door zijn persoonlijke adjudant Arjan van der Most. Na de receptie waarbij ook de jaarrede wordt voorgelezen zal er van 20.30 uur een Foute avond worden gehouden met muziek van Dj Martijn Biemans. Zaterdag bieden de Turftrappers om 10.30 uur in zorgcentrum De nieuwe Wever traditioneel een krentenwegge van 1 meter en 11 cm aan. De muzikale omlijsting is van Wies Hultink. Vanaf 13.30 uur trekken meer dan 25 versierde wagens, lopers en tientallen andere versierde vervoersmiddelen door het knotsgekke Turfgat. Na de optocht en prijsuitreiking hiervan wordt het feest van de zotheid om 19.30 uur voortgezet en gaan de Turftrappers voor een bliksem bezoek naar het Kronkelhonk. Hier wordt weer een tienercarnaval gehouden. Om 20.30 uur wordt voor de Turftrappers het feest in café Ome Dries voortgezet met Dj Stefan Leur Bekend van Radio Continu en de Spelbrekers (band). Zondagmiddag is er vanaf 14.00 uur gezinscarnaval en de prijsuitreiking van de grote kleurplatenwedstrijd. Om 17.00 uur gaan de Turftrappers voor een bliksem bezoek aan het Kronkelhonk en om 20.00 uur speelt de Band Kleintje Diep triest in café Ome Dries. De maandag staat overdag in het teken van scholencarnaval en 's avonds vanaf 20.30 uur is het afsluiten van carnaval met de prijsuitreiking van de verloting. Rond 11 over 11 zal dan op traditionele wijze Prins Geard de tweede worden verzopen. Muziek wordt deze avond verzorgd door Dj Peter in de Ether. Dinsdagmiddag wordt Ome Dries weer schoon gemaakt en opgeruimd waarna er haring wordt gehapt. 

Let op! Mededeling van Ome Dries 

De kaarten voor entree tot het carnavalsfeest in café Ome Dries zijn uitverkocht!

Nog even een huishoudelijke mededeling voor het carnavals weekend!
Iedereen is VERPLICHT zijn ID-kaart mee te nemen. De 18+ers krijgen een bandje waarmee alcoholische dranken kunnen worden gehaald. Zonder 18+ bandje GEEN drank.

Wie daarnaast geen zin heeft om vrijdagavond 05-02-2016 in de rij te wachten kan donderdagavond 04-02-2016 al zijn weekend kaart inwisselen voor een polsbandje, kun je het hele weekend met je polsband om mooi doorlopen!