Geslaagde Kerstmarkt 2022 Slagharen












Zaterdag 10-12-2022: Slagharen maakte zich voor de eenentwintigste keer op voor een bijzondere kerstmarkt met presentaties van verenigingen, ondernemers en instellingen uit Slagharen. Deze Kerstmarkt georganiseerd door stichting dorpsfeesten Slagharen werd gehouden op zaterdagmiddag/avond 10 december 2022 van 16.00 uur tot 20.00 uur. Het kerkplein in Slagharen was ook dit jaar de uitvalsbasis waarbij ook de Herenstraat bij het plein werd aangetrokken. Deze avond was er alleen muziek van de Achterhoekse band Old Ni-js. Tijdens deze kerstmarkt werden ook de oliebollen en knieperties weer gebakken. Als extraatje werd dit jaar door de Stichting Dorpsfeesten Slagharen voor de derde keer een 'foute kerst-truien' verkiezing gehouden.

Wij Carnavalsvereniging De Turftrappers stonden ook weer op de kerstmarkt met een heuse horecafeesttent. Dit jaar alweer voor de tiende keer. We zijn dit jaar wederom net als in 2019 een samenwerking aangegaan met de TRS Boeren uit Schuinesloot. In de feestelijk aangeklede feesttent was van 18.00 uur tot 20.00 uur een workshop kerststukjes maken waaraan uitsluitend echte mannen konden deelnemen. Voor slechts € 15,00 mochten alle mannen hieraan deelnemen en werden ze tijdens deze inspanning getrakteerd op snert of Bruine bonensoep en verschillende hapjes. Deze met trots gemaakte kerststukjes mocht men meenemen naar huis. Ook mocht men de kerststukjes beschikbaar stellen voor mensen in zorginstellingen in de buurt. O.a. jeugdprinses Dewi, Jeugdadjudant Gylano, Prins Stephen 1e en Adjudant Jesper van Carnavalsvereniging de Turftrappers hebben deze samen de kerstman op de zondagmorgen na de kerstmarkt rondgebracht naar bewoners van. De Nieuwe Wever, De Eik en De Praam. O.a. Mevr. Marie vd Most (Moeder van ondernemer Henny vd Most) en Oud-vost Wies Hultink met zijn vrouw Truus kregen een kerststukje. Tijdens de workshop kerststukjes maken hebben fans, familieleden en andere bekenden vanaf de zijlijn de mannen aangemoedigd. Aan de kerststukjes maken hebben ± 35 mannen deelgenomen. Enkelen mannen hebben zelfs een tweede kerstukje gemaakt.


Om ± 20.00 uur was de workshop en ook de kerstmarkt afgelopen en is er rond 21.00 uur een feest losgebarsten in onze feesttent. Hier kon eenieder een glaasje (fris)drank komen drinken. Prins Stephen 1e met zijn adjudant Jesper waren deze avond in hun pak aanwezig. Dit om te laten weten dat de Turftrappers ook aanwezig waren op de kerstmarkt. Iedereen die een glaasje (fris)drank wilde komen drinken was zaterdag 10 december in de feesttent van de TRS Boeren en Carnavalsvereniging De Turftrappers aanwezig. De muzikale klanken in onze tent kwamen van een DJ en van de Achterrhoekse band Old Ni-js. Even na 01.00 uur zijn wij carnavalsvereniging Turftrappers en de TRS Boeren gestopt en hebben we de boel weer opgeruimd.


Klik hier eigen voor foto's


Klik hier voor foto's Weekblad De Toren Hardenberg


Filmpje Old Ni-js - Ziewerte karmis: