Bezoek Clara Feyoena Heem 08-02-2020

















Net als vorig jaar zijn wij Turftrappers zaterdagmorgen 08-02-2020 naar verzorgingscentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg geweest. O.a. Prins Hans 2e, adjudant Joeri en de raad van elf van CV de Turftrappers uit Slagharen brachten twee traditionele krentenwegge naar Clara Feyoena Heem en vierden er een feestje met enkele bewoners. De Prins en zijn gevolg werden met een drie werf alaaf en een hartelijk applaus in het Zorgcentrum ontvangen. 

Wij hebben zoals elk jaar weer een persoon in het zonnetje gezet door hem of haar te onderscheiden. Dit jaar geen Bewoner maar een medewerkster. Dit jaar werd Bosch in de ridderstand verheven. Ze is net als de carnavalisten afkomstig uit Slagharen (Turfgat), en is inmiddels twaalf en half jaar vrijwilligster bij Clara Feyoena Heem", begon de prins zijn toespraak. "Het begon allemaal in 2007 toen u de zang begeleidde op de dinsdagochtend. Naar een aantal maanden werd u gevraagd voor een één op één begeleiding van een cliënt die geen kinderen had maar alleen een neef die niet zo vaak aanwezig kon zijn bij de cliënt. U wandelde veel met haar en voerde tijdens deze wandelingen samen de dieren in de naastgelegen dierenweide van Clara Feyoena Heem.
Ook na deze cliënt heeft u nog met een andere bewoonster van het centrum veel ontspanningsmomenten doorgebracht. Naast het individueel bezoeken van cliënten had u ook aandacht in groepsverband op afdeling Esch. Daarna verhuisde er een bewoonster naar de Schoutenhof in Hardenberg en bent u meeverhuisd met haar. U heeft ruim een jaar tussen de middag het eten gekookt en ook diverse activiteiten verzorgd", liet Prins Hans 2e met nadruk weten in zijn toespraak. "Nadat zij is overleden bent u gaan werken in het winkeltje wat u tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Ook tijdens ziekte of andere omstandigheden probeert u van alles te regelen en bij te springen waar het maar kan. U vindt het dan ook fantastisch dat mensen met zulke grote beperkingen toch nog door inzet van vrijwilligers en medewerkers kunnen genieten, ook al is het maar met een oogbeweging of een glimlach. Zwanet, we hopen dat je ook nog lang kan meehelpen als vrijwilligster Clara Feyoena Heem op wat van manier dan ook. Een driewerf alaaf... Ook hoort er nog een oorkonde bi een medaille en een bos bloemen" aldus Prins Hans 2e. Zwanet Kreeg als titel: Gravin van vrijwilligster tot alleskunner

Na de uitreiking van de onderscheiding en het overhandigen van de oorkonde werden twee traditionele krentenweggers van 111 centimeter lang aangeboden. Daarna brak het carnavalsfeest in alle hevigheid los waarbij diverse keren een polonaise werd gelopen waaraan de bewoners aan deelnamen. Hierna zijn we weer naar Slagharen afgereisd voor de jaarlijkse seniorenmiddag. 


Voor foto's Gerrit Brokelman Klik hier 

Filmpje zie: