Geslaagde Seniorenmiddag 08-02-2020















Als het carnavalsgeweld in Slagharen weer los barst en het bloed weer begint te kriebelen, bijten normaal de ouderen in het dorp steevast ieder jaar het spits af. Dit jaar op 08-02-2020 was het beurt aan Clara Feyoena Heem. Na het bezoek aan Clara door de Turftrappers hebben ze ’s middags weer hun jaarlijkse Seniorencarnaval gehouden. Rond de 50 mensen hebben in een zaal van het Kronkelhonk (het Multifunctioneel dorpshuis van Slagharen) genoten van toneelvereniging Adjanican’, die een leuke klucht met de titel “De geweldige dokter Paul” op de planken bracht. Het was al met al een zeer komisch stuk. De muzikale omlijsting kwam deze middag op het conto van dweilorkest “Toet en Bloaslust”. De dansmariekes hebben ook weer een leuk dansje laten zien aan het aanwezige publiek.


Tijdens deze middag werd Dhr. Henny Mecklenfeld verheven in de Ridderstand. Tijdens de pauze van het seniorencarnaval in het Kronkelhonk in Slagharen werd Mecklenfeld volledig verrast. prins Hans 2e en zijn adjudant Joeri overhandigde Mecklenfeld de versierselen een oorkonde  en een bos bloemen in het bijzijn van o.a. de Raad van elf van C.v. de Turftrappers en familie. prins hans 2e sprak mooie woorden over Henny Meckelenfeld. "Ik wil vandaag ook nog iemand even in het zonnetje zetten en het is Henny Mecklenfeld", begon de Prins zijn toespraak. Henny is geboren op 19 mei 1945 in de Moeshoek en woont nu aan de Herenstraat samen met zijn vrouw Joke. "Henny heeft altijd hard gewerkt voor en in zijn aannemersbedrijf. Toen hij dan ook van zijn pensioen mocht gaan genieten kreeg hij meer tijd om zich zeer verdienstelijk te maken voor de gemeenschap in Slagharen. Zo zet hij zich in voor de Jeu de Boules vereniging 'De Kronkelboulers Slagharen', waar het mede door hem ook een gezellige boel is geworden", liet de prins weten. "Ook is Henny nog bestuurslid van de Cactus Vereniging Nederland. Henny had zelf veel cactussen en is hiermee in het verleden vaak in het nieuws geweest. Hij had mooie en grote exemplaren. Verder is Henny een gezellige man van veel daden, en kun je met hem gerust een borreltje drinken. Ik wil je dan ook bedanken en een driewerf alaaf en applaus voor Henny Mecklenfeld", aldus Prins Hans 2e. Henny Werd benoemd: Graaf van Stikkelplant tot houtnerf.
Toneelvereniging ''Adjanican'' is ontstaan door Ad Louwman, Jan Scholten, Nico Anbergen en Anton Habers. Zij richtten in 1965 de toneelvereniging op. De naam is een samenvoeging van de eerste letters van hun voornamen. De vereniging bestaat uit ongeveer 20 personen. Deze middag werd ook een kleine verloting gehouden voor de onkosten.

Foto's Zie hier: https://photos.app.goo.gl/oPSK5bQs5wXBNa8W9

Voor foto's Gerrit Brokelman klik hier